Zemun ide na izbore

Predsednik opštine Dejan Matić podneo je ostavku. Nakon treće tačke obavestili su odbornike da je ostavka podneta, da je potrebno da se isključivo konstatuje u Skupštini opštine, kao i da rok za podnošenje novog predloga iznosi mesec dana – do 5. marta 2016. godine. To praktično znači da nakon tog datuma imaju 45-60 dana za raspisvanje lokalnih izbora.

Sada već bivši predsednik opštine obratio se odbornicima i pročitao plan aktivnosti koji je predviđen da se u narednom periodu realizuje u opštini Zemun. Ukratko prepričano, spisak koji je pročitao obuhvata (skoro) sve škole, vrtiće, parkove, naselja bez kanalizacije, bez asvalta, puteva…. Sve će to oni srediti baš do samog dana izbora.

Praktično SNS u Zemunu je rešio da ide na izbore na kojima će potrošiti 183 miliona dinara prenetih sredstava iz 2015. godine, kao i sredstva grada i republike koja planira da troši kako bi se realizovali ovi navedeni projekti.
Nakon obraćanja Dejana Matića javio sam se za reč i pre svega zahvalio na onome što je učinio za Zemun. Bez ironije i cinizma! Kada se prvi put obratio odbornicima, prilikom predstavljanja svog programa u junu 2013. godine izjavio je da planira da poboljša život građana Zemuna. Govor je bio kraći od jednog minuta i glasio je tačno tako – bio je spisak lepih želja. Tada sam ga pitao na koji način planira da to postigne, kojim projektima, s kojim sredstvima, u kom roku, na koji način, uz čiju podršku. Odgovora nije bilo tada, ali smo ga dobili danas. Sve što planiraju da urade za Zemun jeste da skupljaju budžetska sredstva, prave budžetske prekršaje i da ih iskoriste neposredno pred izbore zajedno sa novcem koji su preusmerili sa drugih opština kroz odluke gradske vlade. Dodao sam da će mi biti drago ako samo deo od onoga što planiraju da urade sprovedu u delo. Jer jednog dana kada budu sedeli u opoziciji pitaće se što sa svim tim sredstvima nisu više učinili, dok su mogli, jer su imali svu vlast: predsednike države, vlade, gradonačelnika i apsolutnu većinu u skupštinama republike, grada i opštine. Znam da su svi kapitalni planovi podređeni Beogradu na vodi, ali da se nadam da će nasuprot te fantazije oni uspeti da urade nešto konkretno za građane Zemuna.
Takođe sam podsetio da su 26. februara 2015. godine bili u poseti dečijem odeljenju KBC Zemun i da su tom prilikom obećali da će za godinu dana započeti renoviranje dečijeg odeljenje, a da se sada taj objekat ne nalazi na spisku.

Na dnevnom redu današnje XXVIII sednice Skupštine opštine Zemun – najverovatnije poslednje u ovom sazivu, izvršene su izmene u opštinskoj izbornoj komisiji, usvojeno mišljenje na plan detaljne regulacije Ugrinovaca, usvojen Plan razvoja sporta u opštini Zemun 2016-2018. godine i usvojen prvi rebalans budžeta za 2016. godinu.
OSTAVKA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.