Zašto Zemun ne intresuje DS

Možda će se nekome učiniti neumesno da kao opozicioni odbornik kritikujem drugu opozicionu stranku u Skupštini opštine, međutim mislim da je bolje da na osnovu svih informacija prosudite sami.

Trenutno u Skupštini opštine Zemun opoziciju čine predstavnici tri stranke:

  • DS – sa pet odbornika: Savom Jerkovićem, Oliverom Milutinović, Nenadom Nikolićem, Željkom Karapandžićem i Goranom Jeftenićem. Treba napomenuti da su odbornici bili i Ivana Kovačević i Zoran Masal koji su podneli ostavke na odbornička mesta, kao i Bojana Sinđelić koja je odbila mandat.
  • Dveri – koje predstavlja odbornik Danilo Tvrdišić i
  • Socijaldemokratska stranka – Boris Tadić čiji sam predstavnik. Red je napomenuti da sam bio šef odborničke grupe DS i da sam izašao iz stranke zajedno sa Borisom Tadićem.

Od navedenih odbornika na sednice redovno dolazimo Danilo Tvrdišić i ja, javljamo se za reč, diskutujemo po tačkama dnevnog reda sa političkih pozicija svojih stranaka, kritikujemo vladajuću većinu u Zemunu, a ja se trudim i da ih pohvalim kada to zasluže.

Pogledajmo aktivnost odbornika DSa u Skupštini opštine Zemun. Najbolje je pogledati prisustvo odbornika DS sednicama SO Zemun. Prikaz je dat na slici ispod.

Pregled prisustva sednica Skupštine opštine Zemun od strane odbornika DS

Pregled prisustva sednica Skupštine opštine Zemun od strane odbornika DS

Ono što upada u oči jeste injenica da odbornici DSa uglavnom izbegavaju sednice Skupštine opštine Zemun. Kao stranka koja pretenduje da bude glavna opozicija vladajućoj SNS očigledno je da njeni odbornici u širokom luku izbegavaju da se pojavljuju na sednicama. Postavlja se pitanje kako je moguće da jedna stranka bude opozicija ako se njeni odbornici ne pojavljuju u skupštini? Možda to nadoknađuju oratorskim veštinama koje koriste u kritikama komotne većine koju ima SNS?

Kada je reč o nastupima odbornika DS i njihovoj kritici naprednjačke vlasti u Zemunu, od svih navedenih se za reč javljao samo Zoran Masal. Čak dva puta! Na XI sednici Skupštie opštine i govorio je po tačkama 2 i 3 dnevnog reda! I nikada više! Ostali odbornici se nisu niti jednom javljali za reč da kritikuju vlast SNSa. Tu su zapisnici sa sednica da to potvrde, koje možete naći u člancima u kojima najavljujem sednice.

Aleksandar Vučić je u intervjuu za dnevni list Politika od 7. aprila 2015. godine izjavio: „Pajtić mi je omiljeni opozicionar!“ Na osnovu svega prikazanog od strane DSa u Zemunu jasno je i zašto!Omiljeni_opozicionar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.politika.rs/rubrike/Politika/323930.sr.html

 

2 mišljenja na “Zašto Zemun ne intresuje DS

  1. Momčilo

    Dragi Nikola , to govori i o DS stranci ali i o izboru ljudi koji ih predstavljaju koliko sam iz pregleda koji si dao mogao da vidim Jedino je Sava imao odgovornost prisutnosti , a zašto se nije javljao za reč to ipak moraš da pitaš njega ja imam svoje mišljenje ,ali on je verovatno video besmisao uloge koju je dobio kao nosilac liste DS na lokalnim izborima i broj glasova koji je tako zaslužio. Sve to je vrlo deprimirajuče ali ne smeta da se sa gospodinom Savom Jerkovićem porazgovara u vidu objedinjavanja opozicije u Zemunu. Nikola ako si u prilici voleo bi da sutra dođeš do Krsta u Gospodskoj posle 11 ćasova SLOŽNI ZA ZEMUN I BATAJNICU razgovaraće sa građanima Zemuna biću i ja tamo pozdrav Moca.

    Odgovor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.