Rampa

Na ulazu u dvorište opštine Zemun postavljena je rampa. Gospođa Gordana Pop-Lazić, dok je bila Predsednica opštine Zemun, dozvolila je da građani nakon radnog vremena i vikendom koriste parking u krugu opštine. Tokom radnog dana tu se nalazi obezbeđenje koje obaveštava Zemunce da je parking samo za zaposlene u opštini, dok je nakon radnog vremena tu lep i veliki parking koji je bio na raspolaganju građanima.

Međutim, sada je na ulazu u dvorište, u samom pasažu postavljena rampa na kojoj jasno piše da je dozvoljeno koristiti parking samo uz propusnice.

Nije poznato zbog čega je ova praktična mogućnost uskraćena građanima Zemuna posebno kada se ima u vidu da su izvan kruga opštine parkinzi uvek puni, da ima dosta nepropisno parkiranih vozila, da pauk često nosi kola parkirana na desnoj strani u Kosovskoj, a da je pijačnim danima veoma teško provesti se kolima od pešaka i nepropisno parkiranih vozila.

Podsećam da opština Zemun ima prenetih sredstava iz prethodnih godina u iznosu od preko 100.000.000,00 dinara koje nenamenski troši. U sredu je na dnevnom redu sednice skupštine opštine budžet za 2016. godinu, gde će se ta sredstva dodatno uvećati. Stoga se postavlja pitanje da li je bolje sredstva iskoristiti za, na primer, uređenje postojećih i pravljenje novih parking mesta, nego na postavljanje rampe i ograničavanje građana? Podsećam da je opština i svaka državna administracija tu zbog građana, a ne obrnuto, da ovakvi potezi zahtevaju dobro opravdanje i da se ne mogu uvoditi bez najave.

WP_20151226_09_49_11_Pro

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.