Dan oslobođenja Zemuna u II svetkom ratu

Svečana akademija povodom Dana oslobođenja Zemuna u II svetskom ratu biće održana 22. oktobra 2015. godine, sa početkom u 18 časova u svečanoj sali Doma vazduhoplovstva, Štrosmajerova 3.

Poziv dostavljen odbornicima možete videti ispod:

Svečana_akademija_povodom_Dana_oslobođenja

Prema mojoj evidenciji ovo je drugi put da opština Zemun i SUBNOR zajednički organizuju proslavu Dana oslobođenja u II svetskom ratu. Prethodne, 2014. godine Predsednik opštinske organizacije SUBNORa Zemuna se veoma toplim rečima zahvalio Predsedniku opštine Zemun Dejanu Matiću na podršci koju je pružio njihovoj organizaciji prilikom obeležavanja Dana oslobođenja. Ova iznenađujuća saradnja se i ove godine nastavlja. Iznenađujuća posebno kada se ima na umu da saradnja ultra levih organizacija, a SUBNOR definitivno jeste nastavljač komunističke tradicije, i partija desnice ili desnog centra nikada i nigde nije donosio dobro građanima. Postavlja se pitanje kako u stvari SNS u Zemunu gleda na istoriju Srbije i na II svetki rat?

Očigledno je da novi vetrovi duvaju na polju odnosa stranaka prema našoj istoriji i II svetskom ratu. Nedavno je SPS kao nastavljač komunstičke tradicije i stranka čiji su stariji članovi listom i članovi SUBNORa, za potpredsednika izabrao Predraga Markovića, istoričara čiji su stavovi o II svetskom ratu u suštoj suprotnosti sa stavom SPSa. Saradnja SNSa i SUBNORa u Zemunu takođe prestavlja saradnju politički suprotstavljenih organizacija. Stoga postavlja se pitanje ko je tu zaista revidirao stav?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.